سوالات متداول

پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین یک پلتفرم سرمایه‌گذاری جمعی دارای مجوز از فرابورس ایران است که کسب‌وکارهای متقاضی تامین مالی را به سرمایه‌گذاران علاقمند مرتبط می‌کند. کسب‌وکارهای مختلف با تمرکز بر کسب‌وکارهای کوچک و متوسط می‌توانند طرح‌های توسعه خود را از طریق پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین منتشر و معرفی کرده و از علاقمندان دعوت کنند تا در تامین مالی طرح‌هایشان مشارکت کنند. هر فردی به شرط داشتن کد بورسی، می‌تواند بخشی از سرمایه مورد نیاز برای اجرای طرح را تامین کرده و در سود و زیان اجرای آن شریک شود.

تمامی فرآیندهای تامین مالی جمعی بر روی یک پلتفرم آنلاین اجرا می‌شود. در این پلتفرم کسب‌وکارهایی که نیازمند تامین مالی هستند، طرح‌های خود را با جزئیات کامل (از جمله نوع فعالیت، مبلغ مورد نیاز،‌ نحوه هزینه‌کرد، درآمدها، نحوه مشارکت، شیوه تقسیم سود و تسویه و ...) معرفی می‌کنند. سرمایه‌گذاران به این پلتفرم‌ها مراجعه کرده و در طرح‌هایی که علاقمند هستند سرمایه‌گذاری می‌کنند. در فراخوان تامین مالی هر طرح، زمان و مبلغ مشخصی برای تامین مالی تعیین شده است. اگر طرحی بتواند در زمان تعیین شده سرمایه مورد نیازش را جمع کند، آن را دریافت کرده و طرح خود را اجرا می‌کند. در غیر این صورت، طرح در پایان زمان تعیین شده لغو شده و مشارکت‌های سرمایه‌گذاران به آنها برگشت داده می‌شود. با توجه به اینکه ریسک طرح‌ها تضمین شده نیست و ممکن است طرح‌ها لزوما موفق نشوند، معمولا مشارکت‌کنندگان سرمایه خود را بین طرح‌های مختلف تقسیم می‌کنند.

شرایط، ضوابط و فرآیندهای هیچ کدام از بازارها و ابزارهای مختلف بورسی برای تامین مالی کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مناسب نیستند. برای رفع این مشکل و در پاسخ به این نیاز اساسی، تامین مالی جمعی شکل گرفته است. عامل‌های تامین مالی جمعی زیر نظر نهاد مالی و با مجوز فرابورس ایران کلیه عملیات‌های ثبت درخواست، ارزیابی، انتشار فراخوان، جمع‌آوری وجوه، اخذ گزارشات پیشرفت، تسویه و ... مربوط به این شرکت‌ها را در فرآیندهایی سریع و بهینه شده انجام می‌دهند.

اهدا، پاداش، وام و مشارکت مدل‌های مختلف تامین مالی جمعی هستند، که دو مورد آخر نیاز به اخذ مجوز از تنظیم‌گرهای پولی و مالی کشور دارند و اخیرا چند پلتفرم محدود (از جمله پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین) موفق به اخذ این مجوزها شده‌اند. پلتفرم‌های با مدل‌های اهدا و پاداش بدون اخذ مجوز از این تنظیم‌گرها امکان ارائه خدمات دارند و نمونه‌های مختلفی از آنها از سال‌ها قبل و عمدتا در حوزه خیریه و مسوولیت اجتماعی در حال فعالیت هستند.

تامین مالی جمعی با تصویب دستورالعمل مربوطه در شورای عالی بورس و اوراق بهادار در کشور شکل گرفت. تصویب تغییرات آتی در این دستورالعمل و تصویب و ابلاغ آئین‌نامه‌های کلان آن به هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تفویض شده است. صدور مجوز، تعیین دستورالعمل‌ها و خط‌مشی‌های کلی بر عهده کارگروه ارزیابی است که نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار رئیس آن بوده و مدیرعامل فرابورس ایران یکی از اعضای آن است. دبیرخانه این کارگروه در شرکت فرابورس ایران مستقر بوده و امور اجرایی مربوطه را مدیریت می‌کند.

استفاده از خدمات پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، هیچ هزینه‌ای برای سرمایه‌گذاران در بر ندارد. متقاضیان تامین مالی در صورت موفقیت در تامین سرمایه مورد نیاز خود، چهار درصد مبالغ جمع‌آوری شده را به عنوان کارمزد خدمات به پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، و نیم درصد آن را به عنوان کارمزد به فرابورس ایران پرداخت می‌کنند.

بخش سوالات متداول سایت را ببینید. اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید، لطفا از طریق بخش «ارتباط با ما»ی سایت، سوال خود را با ما طرح کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

هر شخص حقوقی برای توسعه کسب‌وکار خود جهت تامین مواد اولیه، تامین تجهیزات، سرمایه در گردش، تجاری‌سازی محصول جدید، عملیاتی‌سازی و ... می‌تواند از طریق پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین تامین مالی کند. این کسب‌وکار می‌تواند سنتی، فناورانه، دانش‌بنیان، استارت‌آپ یا ... بوده و در هر حوزه‌ای (تولید، خرید و فروش، هنری، صنعتی یا ...) فعالیت داشته باشد.

هر طرحی که در قالب مضاربه (تامین سرمایه با مشارکت در سود و زیان، طبق قوانین شرعی) قابل اجرا باشد می‌تواند در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین معرفی شود. همچنین مجری (متقاضی تامین مالی) و طرح باید شرایط زیر را داشته باشد: 1. مجری شخص حقوقی ایرانی بوده و جزء دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی (موضوع مواد 3 و 5 قانون مدیریت خدمات کشوری) و همچنین نهادهای مالی و پولی کشور، بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان و شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و بازار اول و دوم فرابورس و شرکت‌های درج شده در بازار پایه فرابورس نباشد؛ 2. طرح در داخل کشور اجرا شده و هدف، هزینه و زمان‌بندی اجرای آن به صورت دقیق مشخص باشد. همچنین طرح توجیهی حساب شده و قابل دفاعی داشته باشد؛ 3. سرمایه مورد نیاز اجرای طرح کمتر از 15 میلیارد تومان (البته در حالات خاص و با تائید فرابورس ایران تا 25 میلیارد تومان) باشد و طبق دستورالعمل تامین مالی جمعی لازم است ۱۰٪ این مبلغ توسط خود مجری تامین شود. 4. طبق استراتژی‌های فعلی پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، طرح باید کم ریسک و با پیش‌بینی سود ماهانه بیش از 2 تا 3% باشد. همچنین فعالیت هدف طرح، زودبازده (در حد چند ماه تا حداکثر دو سال) و مولد (مواردی غیر از سفته بازی و دلالی و ...) باشد.

ابتدا سایت پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین و طرح‌های موفق گذشته را بررسی کرده و همچنین شرایط متقاضی و طرح را در بخش دستورالعمل‌های سایت مطالعه کنید. در صورت داشتن شرایط، در سایت پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین ثبت‌نام کنید. برای ثبت‌ درخواست تامین مالی، لازم است اسناد رسمی و طرح توجیهی خود را آماده کرده و فرم‌های مربوطه را در بخش درخواست سرمایه تکمیل کنید. شایان ذکر فقط متقاضیان با شخصیت حقوقی امکان تامین مالی برای طرح‌های توسعه کسب‌وکار خود را از طریق پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین دارند. برای اطلاع از شرایط قرارداد می‌توانید نمونه قرارداد پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین و متقاضیان تامین مالی را در بخش دستورالعمل‌های سایت ببینید.

بسته به اینکه طرح شما چقدر خوش‌تعریف بوده و مستندات و طرح توجیهی آن چه اندازه آماده باشد، بررسی و ارزیابی آن می‌تواند از یک تا سه ماه زمان ببرد. در صورت موفقیت در ارزیابی، فراخوان تامین مالی طرح به مدت یک ماه فعال بوده و بعد از طی این بازه زمان مشخص می‌شود که آیا طرح در تامین مالی موفق بوده یا لغو می‌شود. بلافاصله پس از موفقیت در تامین مالی طرح نیز، وجوه جمع‌آوری شده طبق فازبندی انجام شده تحویل کسب‌وکار می‌شود.

بله. قرارداد تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین بر اساس دستورالعمل تامین مالی جمعی مصوب شورای عالی بورس و اوراق بهادار تنظیم شده است. نمونه این قرارداد و تضامین لازم را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

برای مشارکت در یک طرح کافی است در صفحه طرح مورد نظر، بر روی دکمه «مشارکت در طرح» کلیک کنید. با کلیک بر روی این دکمه،‌ به صورت گام به گام هدایت می‌شوید. کل این فرآیند کمتر از یک دقیقه زمان می‌برد. لازم به ذکر است که فقط کاربران دارای کد بورسی (کد سجام) امکان مشارکت در طرح‌های تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین را دارند.

طبق دستورالعمل تامین مالی جمعی که به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسیده است، در حال حاضر دو مدل برای سرمایه‌گذاری جمعی در کشور وجود دارد. یکی اینکه سرمایه‌گذار، سهامدار کسب‌وکار می‌شود و دیگری (که پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین نیز فعلا طبق این مدل فعالیت می‌کند) این است که سرمایه‌گذار فقط در طرح اعلامی توسط کسب‌وکار شریک شده و به سایر فعالیت‌های شرکت کاری ندارد. بنابراین در شرکت کسب‌وکار سهامدار نمی‌شود. طبیعی است که در مدل انتخابیِ پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین طرح‌ها باید کوتاه مدت و سودده باشند و تا حد امکان ریسک آنها پایین باشد. مطابق این استراتژی عملا پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین برای کسب‌وکارهای نیازمند سرمایه بالغ‌تر و در آستانه جهش مناسب است.

خیر. گواهی‌های مشارکت در تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین اوراق بهادار رسمی هستند. به همین دلیل مالیاتی هم به سود حاصل از سرمایه‌گذاری جمعی تعلق نمی‌گیرد. همچنین سودی که کسب‌وکار به سرمایه‌گذارانش پرداخت می‌کند، هزینه قابل قبول مالیاتی خواهد بود.

امکان خرید و فروش گواهی‌های شراکت طرح‌ها در بازار ثانویه صرفا با مجوز کارگروه تامین مالی جمعی فرابورس و طبق دستورالعمل‌های مربوطه از سوی فرابورس امکان‌پذیر خواهد بود.

هر طرح منتشر شده در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین علاوه بر مبلغ و زمان هدف، حداقل مبلغ قابل قبول مشخصی نیز دارد که در صفحه طرح اعلام می‌شود. اگر این رقم برای طرحی اعلام نشود، یعنی آن طرح لازم است برای موفقیت حتما کل مبلغ هدف مورد نظر را جذب کند. اگر طرحی در هر زمانی (حتی پیش از رسیدن به زمان پایان تعیین شده) بتواند به مبلغ هدفش برسد، فراخوان تامین مالی بسته شده و اجرای طرح شروع می‌شود. در غیر این صورت اگر طرح با رسیدن به پایان زمان مشخص شده، حداقل مبلغ قابل قبول خود را جذب کرده باشد، با همان میزان وجوه جمع‌آوری شده اجرای خود را شروع می‌کند و اگر هیچ کدام از این شرایط رخ ندهد، طرح لغو شده و سرمایه‌های مشارکت‌کنندگان به کیف پول آنها در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین برگشت داده می‌شود. سرمایه‌گذاران می‌توانند از مبالغ موجود در کیف پول خود برای مشارکت در سایر طرح‌های پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین استفاده کرده، یا درخواست کنند که مبلغ مورد نظر یا بخشی از آن به حساب بانکی ثبت شده در پروفایل پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین آنها برگشت داده شود. در حالت‌های خاص و محدودی ممکن است زمان فراخوان تامین مالی با تائید فرابورس ایران به مدت محدودی تمدید شود.

شما تحت هیچ شرایطی امکان لغو مشارکت انجام شده در یک طرح را ندارید. ولی می‌توانید برای بار دوم یا بیشتر در یک طرح مشارکت کنید.

در حالت کلی، حداقل مبلغ مشارکت در طرح‌های پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین ۵ میلیون ریال (پانصد هزار تومان) بوده و حداکثر مبلغ مشارکت برای کاربران حقیقی ۵٪ کل مبلغ طرح است. ضمن اینکه کاربران حقوقی محدودیتی در سقف سرمایه‌گذاری ندارند. البته متقاضی یک طرح می‌تواند در هنگام تعریف طرح خود، حداقل مبلغ مشارکت در طرح خود را بالاتر و سقف میزان مشارکت را پایین‌تر تعیین کند. ممکن است پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین فراخوان طرح‌های مختلفی برای تامین مالی منتشر کند، که در این صورت محدودیتی در مشارکت در طرح های مختلف وجود ندارد.

تا زمانی که فراخوان تامین مالی طرح فعال باشد، در هر زمانی که انتقال پول به صورت اینترنتی امکان‌پذیر باشد، شما می‌توانید در طرح‌های پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین مشارکت کنید.

میزان مشارکت شما به صورت عمومی نمایش داده نمی‌شود. در مورد نمایش عمومی نام کامل نیز در صفحه پرداخت از شما سوال می‌شود و طبق گزینه انتخابی شما، فقط نام کوچک یا نام کامل شما در لیست مشارکت‌کنندگان نمایش داده می‌شود.

پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین با دریافت کد ملی شما، آن را به سامانه سجام اطلاع می‌دهد. سامانه سجام برای اطمینان از اینکه خود شما کد ملی‌تان را به پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین داده‌اید، یک کد برای شما به شماره ای که در سجام ثبت کرده اید، پیامک می‌کند تا آن را به ما اعلام کنید. ما این کد را مجددا به سامانه سجام اعلام می کنیم و در صورت صحت آن، اطلاعات پروفایلی شما به پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین داده خواهد شد. اگر در هر کدام از این مراحل، سامانه سجام در دسترس نباشد یا پاسخ مناسبی را به ما اعلام نکند، ما امکان ادامه مراحل ثبت‌نام را نداریم. در صورت تلاش مجدد، موفق نشدید کد ملی خود را به پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین اعلام کنید تا نحوه رفع مشکل را از سجام پیگیری شود.

شما می‌توانید با پرداخت بانکی به حساب تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین و ارسال رسید پرداخت، کیف پول پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین شرکت خود را شارژ کرده و مشارکت‌ها را با پرداخت از کیف پول خود انجام دهید. تمامی سودها و اصل سرمایه به حساب معرفی شده در حساب سجام شرکت برگشت داده می‌شود

در صفحه هر طرح اطلاعات تماس نماینده طرح ذکر شده است که می‌توانید با ایشان در تماس باشید. اگر سوال شما عمومی بوده و مربوط به طرح مشخصی نمی‌شود، می‌توانید از طریق یکی از کانال‌های مختلف معرفی شده در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، آن را با ما در میان بگذارید.

پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین مجوز فعالیت خود را از فرابورس ایران دریافت کرده است. برای دریافت این مجوز، سابقه فعالیت شرکت، سهامدارن و مدیران آن، برنامه‌های تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین برای جذب سرمایه‌گذار و شیوه اجرای فعالیت‌های پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین به دقت بررسی و تائید شده‌اند. همچنین پلتفرم ارائه شده توسط پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین از جهت تطابق با فرآیندهای ارائه شده در دستورالعمل تامین مالی جمعی و تطابق با استانداردهای امنیت اطلاعات توسط دبیرخانه و کارگروه ارزیابی تامین مالی جمعی مورد تائید قرار گرفته است. یک نهاد مالی تائید شده از طرف فرابورس ایران (تامین سرمایه امین) بر فعالیت‌های پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، نحوه بررسی طرح‌ها، عقد قراردادها و سایر فعالیت‌های مرتبط پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین نظارت داشته و هر گونه تخلف احتمالی را بلافاصله به دبیرخانه تامین مالی جمعی در شرکت فرابورس ایران گزارش می‌کند. در زمان تامین مالی، تمامی مشارکت‌ها به حساب بانکی واریز می‌شود که برداشت از آن تنها با تایید نهاد مالی ناظر امکان‌پذیر است. همچنین تمامی تراکنش‌های مشارکت سرمایه‌گذاران پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین در سامانه جامع فرابورس ثبت می‌شوند تا توسط پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین قابل انکار یا تغییر نباشند.

سود مشارکت در سرمایه‌گذاری جمعی تضمین شده نیست. ریسک‌‌های عدم تحقق احتمالی سود یا حتی از دست رفتن اصل سرمایه در صفحه مربوط به هر طرح اطلاع‌رسانی می‌شود. مجری طرح‌، با توجه به نوع طرح و شیوه هزینه‌کرد وجوه جمع‌آوری شده می‌تواند بازپرداخت اصل پول سرمایه‌گذاران را تضمین کند، ولی سود قابل پرداخت به سرمایه‌گذاران قابل تضمین نیست. با این وجود، مجری طرح می‌تواند شواهد و مدارکی را ارائه دهد که نشان‌دهنده احتمال بالای رسیدن به سود اعلامی باشد.

پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین شرایط سخت و مشخصی برای پذیرش طرح‌ها داشته این بررسی‌ها شامل احراز مدارک ارائه شده توسط متقاضی، گواهی‌های اعتباری بانکی شرکت و اعضای هیات مدیره برای حصول اطمینان از نداشتن چک برگشتی و امتیاز منفی، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اعضای هیات مدیره، بررسی اظهارنامه‌های مالیاتی (در صورت وجود) و ارقام و نسبت‌های مالی مهم شرکت، بررسی‌های میدانی محدود و نهایتا صحت محاسبات ارائه شده در طرح تجاری می‌شود. لازم به ذکر است که پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین تخصصی در حوزه‌های فعالیت کسب‌وکارهای متقاضی نداشته و بررسی‌ها و امکانسنجی‌های صورت گرفته بر اساس داده‌ها و اطلاعات عملکردی و صحت‌سنجی پیش‌بینی‌های ارائه شده می‌باشد. سرمایه‌گذاران می توانند نتیجه ارزیابی‌های انجام شده برای هر طرح را که در صفحه مربوط به آن طرح در سایت پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین منتشر می‌شود را ببینند و بر اساس آن در خصوص مشارکت یا عدم مشارکت در هر طرح تصمیم‌گیری کنند. همچنین پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین برای اطمینان از اینکه کسب‌وکارها طبق برنامه اعلام شده و شرایط ذکر شده در قرارداد امضا شده با پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین، طرح خود را پیش خواهند برد و همچنین در زمان‌های مقرر نسبت به تسویه با سرمایه‌گذاران خود اقدام می‌کند، تضامین بانکی و سفته از کسب‌وکارهای متقاضی تامین مالی دریافت می‌کند. مبلغ و شرایط وثایق و تضامین مربوطه به هر طرح در صفحه مربوط به آن در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین به صورت دقیق اعلام می‌شود.

طرحی بدون ریسک است که اصل سرمایه و سود آن برای سرمایه‌گذاران تضمین شده باشد. معمولا سرمایه‌گذاری در بانک‌ها دارای این شرایط است. از دید پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین طرح‌ای «کم‌ریسک» محسوب می‌شود که سه شرط زیر را داشته باشد: 1. اصل پول سرمایه‌گذاران به هر شیوه‌ای تضمین شده باشد؛ 2. اجرای طرح مطابق تعریف ارائه شده برای هر دو طرف متقاضی تامین مالی و سرمایه‌گذار سودآور باشد؛ 3. محصول خروجی طرح یا بازار آن برای مجری طرح جدید و بدون سابقه نباشد. اگر طرحی یکی از سه شرط بالا را نداشته باشد با «ریسک متوسط» سطح‌بندی می‌شود و اگر بیش از یکی از این شاخص‌ها را نداشته باشد، از دید پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین «پر ریسک» است. اگر در طرح خاصی، شرایط دیگری برای محاسبه ریسک در نظر گرفته شده باشد، در گزارش ارزیابی آن طرح به صورت دقیق اعلام خواهد شد.

تعریف کننده (مجری) طرح‌ مسوولیت اجرای طرح‌ را مطابق با برنامه ارائه شده‌ داشته و پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین درگیر فرآیند اجرای طرح‌ها نبوده و مسوولیتی بابت این موضوع ندارد. در واقع پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین نه امکان‌پذیر بودن طرح‌ را تضمین می‌کند و نه اینکه آیا یک طرح‌ توسط مجری‌ای که آن را پیشنهاد داده است قابل اجرا است یا نه؟ در پلتفرم تأمین مالی جمعی تأمین سرمایه امین مشارکت‌کنندگان (شما) هستید که با توجه به اطلاعات ارائه شده و بررسی‌های خودتان تصمیم می‌گیرید که آیا به یک مجری، طرح‌ تعریف شده‌اش و مسوولیت‌پذیری وی در قبال اجرای آن طرح‌ اعتماد کنید یا نه؟

مجریان طرح‌ باید ضمن معرفی دقیق خود، طرح و توانمندی‌های‌شان برای اجرای طرح، تا آنجایی که می‌توانند شواهد بیشتر و دقیق‌تری را در اختیار شما قرار دهند تا بتوانید در خصوص مشارکت در طرح‌ آنها تصمیم‌گیری کنید. مدارک معتبر مرتبط با طرح‌، سوابق قبلی، اطلاعات نمونه اولیه تولید شده محصول و گواهی تائید آن توسط مراکز معتبر، گواهی ثبت اختراع،‌ رزومه افراد درگیر در طرح‌ و ... نمونه‌های از این شواهد هستند. شما به عنوان یک مشارکت‌کننده باید ببینید که اطلاعات ارائه شده تا چه اندازه دقیق و شفاف است؟ طرح‌ در چه مرحله‌ای از اجرا قرار دارد و چگونه به اینجا رسیده است؟ آیا چالش‌ها و ریسک‌های موجود بر سر راه اجرای طرح‌ به روشنی مشخص شده‌اند یا خیر؟ آیا برنامه ارائه شده برای غلبه بر چالش‌ها و مخاطرات معرفی شده قابل پذیرش است یا خیر؟ آیا پروفایل مجری در شبکه‌های اجتماعی در دسترس بوده و دوستان مشترکی برای پرس‌وجو در خصوص مجری و طرحش می‌توانید پیدا کنید؟ و ... لطفا فقط در صورتی در یک طرح‌ مشارکت کنید که اطلاعات و شواهد کافی برای قابل اجرا بودن طرح‌ توسط تعریف کننده در اختیار داشته باشید. فراموش نکنید که سوالات‌تان را از مجریان طرح‌ می‌توانید از طریق رابط معرفی شده در صفحه طرح، ‌از آنها بپرسید.

اگر کسب‌وکاری در اجرای طرح به مشکلی برخورده یا با ریسکی مواجه شود، باید قبل از هر چیز، از طریق بخش بروزرسانی‌ها در صفحه طرح موضوع (شامل اعلام وضعیت، مشکل بوجود آمده، رویکرد مجری برای رفع آن و ...) را به اطلاع مشارکت‌کنندگان برساند. با ارائه بروزرسانی جدید، ‌این موضوع به صورت پیامکی به اطلاع مشارکت‌کنندگان طرح می‌رسد. در صورتی که مشکل با انجام اقدامات مجری قابل رفع بوده یا دامنه اثرات آن گسترده نباشد، فعالیت مجری ادامه یافته و مجری به صورت مداوم مشارکت‌کنندگان را در جریان آخرین وضعیت مشکلات و موانع و نتایج اقدامات انجام شده قرار می‌دهد. در صورتی که دامنه بروز مشکل گسترده باشد، مطابق شرایط ذکر شده در قرارداد فعالیت متوقف می‌شود تا جلوی ضررهای بیشتر گرفته شود؛ سپس پروژه حسابرسی شده و با ارائه گزارش نهایی، تسویه طرح در دستور کار قرار می‌گیرد.

بله. مجریان متعهد هستند طرح را مطابق تعریف و شرایط ارائه شده در صفحه طرح (که در قرارداد رسمی نیز عینا منعکس شده است) اجرا کرده و ریسک‌ها و مخاطرات را مطابق شیوه‌های ارائه شده مواجهه با آن مدیریت کنند. تضامینی نیز برای اطمینان از این موضوع از مجری دریافت می‌شود.

خیر. در صورت اتمام یا توقف طرح، مجری موظف است گزارش نهایی پروژه را به همراه صورت‌های مالی آن منتشر کرده و مطابق آن با مشارکت‌کنندگان تسویه حساب نماید. در این فرآیند ممکن است بخشی از سود پیش‌بینی شده محقق نشده، و حتی بخشی از اصل سرمایه مشارکت‌کنندگان نیز از دست برود.

خبر نامه

جهت مشترک شدن در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین فرصت های سرمایه گذاری ثبت نام کنید.